اجتناب از حساسیت های غذایی
دادن غذای جامد به بچه ها چالش سختی برای پدر و مادر ها است. این موضوع سوال های زیادی را همراه دارد مخصوصا این سوال که چه حساسیت هایی ممکن است ایجاد کند.
معمولی ترین سوال ها: چه غذاهایی ممکن است باعث آلرژی شود؟ چگونه می شود آنها را شناسایی نمود و از آن جلوگیری کرد؟
غذاهای جدید را تدریجا وارد غذای کودک کنید.
اولین و مهمترین مرحله این است که غذاهای متفاوت را ، تدریجی در رژیم غذایی بچه جا دهید. هر 3 تا 5 روز یکبار غذای جدید به او دهید. به این صورت می توانیم به راحتی متوجه شویم که کدام غذا باعث بروز حساسیت در بچه شده است.
در این حین شما به صورت نرمال غذاهای بچه را به او بدهید. همچنین گفته شده است که شدت حساسیت با میزان غذای مصرف شده رابطه ی مستقیمی دارد، پس از مقدار کم شروع کنید.
غذاهای حساسیت زا
بیش از 160 غذا حساسیت زا طبقه بندی شده اند و شما همیشه باید حواستان باشد. البته برخی از غذاها نسبت به غذاهای دیگر حساسیت زا تر هستند. برخی از آنها مطابق درجه شیوع زیاد عبارتند از: شیر، تخم مرغ، بادام زمینی، بادام و گردو، ماهی ، غذاهای دریایی و محصولات گندمی
علائم مشاهده شده
معمولا علائم حساسیت پس از مدت کوتاهی بعد از خوردن غذای مورد نظر رخ می دهد. بازه ی این دوره می تواند چند دقیقه الی چند ساعت باشد. معمول ترین علائم قرمز شدن قسمت های مختلف بدن ورم کردن صورت، سخت نفس کشیدن و از دست دادن هوشیاری است.
البته، اگر هر کدام از علائم را دیدید، سریع به بیمارستان مخصوص اطفال و پزشک متخصص اطفال مراجعه فرمایید.
درمان علائم خفیف
نسبت به شدت حساسیت، لازم است مصرف غذایی که فکر می کنید کودک به آن حساسیت دارد را، متوقف کنید. اگر علائم آن خیلی ضعیف است، کم کم آن را بخورد تا ببینید تا کجا پیشرفت خواهد کرد. به متخصص اطفال، اطلاع دهید و یک برنامه ی درمان تهیه کنید.
در مورد واکنش ها و علائم حساسیت اطلاعات جمع کنید تا اگر بچه به اشتباه غذایی مصرف کرد بدانید چه کار کنید.
پیشنهاد
اطلاعات تغذیه ای و توصیه های رژیم غذایی نوزاد با توجه به گروه سنی شان به صورت کلی گفته شده است. زمان اضافه کردن غذاهای جامد به رژیم غذایی بچه ها با هم متفاوت است. حتما در مورد آن از متخصص اطفال بچه سوال شود.
با همکاری دکتر متخصص اطفال D.r michalis sarris
منبع: www.babylino.gr