وقتی عسل ندادن به بچه را به پدر و مادرش اعلام می کنیم، به این موضوع شک می کنند. آنها فکر می کنند که این یک ماده مغذی مفید است و چرا اجازه ندارند آن را به بچه ی خود بدهند.
اولین موضوعی که به ذهنشان می رسد این است، که چون شیرین است. در واقع عسل حاوی دانه های کلوستریدیوم بوتولینیوم و باکتری هایی است که می تواند سیستم گوارش را آلوده کند و بیماری به نام بوتولیسم را ایجاد می کند. (بوتولیسم نوعی بیماری فلج کننده عضلات است که در اثر سم تولید شده بوسیله یک باکتری که به عنوان کلوستریدیوم بوتولینوم (clostridium botulinum) معروف است، ایجاد می شود.)
بوتولیسم و چگونگی تاثیر آن بر نوزادان
بوتولیسم یک بیماری فلج کننده است که بعد از بالا رفتن میزان باکتری ها در روده ی نوزاد سم تولید می کند. این سموم بر عملکرد اعصاب و عضلات اثر می گذارد. این بیماری نادر است ولی می تواند بر روی نوزاد اثر بگذارد. قابل درمان است ولی بسته به میزان شیوع و شدت آن ممکن است قبل از درمان، به مرگ ختم شود.
در بزرگسالان و کودکان بالای 12 سال این خطر وجود ندارد، زیرا دستگاه گوارش به بلوغ خود رسیده است و مانع رشد این باکتری ها می شود.
نوزادان می توانند غذاهای آماده حاوی عسل بخورند؟
باکتری بوتولیسم فقط در حرارت بالا کشته می شود. بنابراین در غذاهایی که حرارت ندیده است مصرفش توصیه نمی شود.
:پیشنهاد
اطلاعات تغذیه ای و توصیه های رژیم غذایی نوزاد با توجه به گروه سنی شان به صورت کلی گفته شده است. زمان اضافه کردن غذاهای جامد به رژیم غذایی بچه ها با هم متفاوت است. حتما در مورد آن از متخصص اطفال بچه سوال شود.
با همکاری دکتر متخصص اطفال D.r michalis sarris
منبع: www.babylino.gr