غذاهایی که باید اجتناب کرد
همانطور که کودک شما رشد می کند، مطمئناً دوست دارید که مقداری غذا را از بشقاب شما امتحان کند. حتماً همه شما در مورد اینکه آیا فرزندتان باید چیزی را که پدربزرگ یا مادربزرگ پیشنهاد داده است امتحان کند، شک داشته اید. با این وجود، شما همچنان می خواهید به کودک خود غذاهای متنوعی هم برای لذت و هم برای تغذیه بهتر ارائه دهید. اما آیا همه غذاها برای کودکان بی خطر هستند؟ قطعا نه. برای جلوگیری از خطرات خفگی یا حساسیت زا بودن برخی غذاها، توصیه می شود دستورالعمل هایی را که در این مقاله خواهید خواند، رعایت کنید. به این ترتیب شما می توانید از خطراتی که حتی می تواند زندگی کودک شما را تهدید کند یا به سادگی روال خانوادگی شما را برای چند روز به هم بزند، اجتناب کنید.
با رشد کودک، محدودیت های عمومی کاهش می یابد. پس از 5 سالگی، باید به حساسیت ها و واکنش های آلرژیک کودک در سال های قبل از زندگی خود توجه لازم را داشته باشید. بیایید ببینیم در هر سنی به چه چیزی توجه کنیم.
12-24 ماه
شیر کم چرب یا بدون چربی: کودک شما برای رشد و پیکربندی طبیعی خود به چربی و کالری شیر کامل نیاز دارد. اگر دلیل خاصی مانند افزایش وزن یا نیاز به کاهش مصرف چربیهای اشباع شده وجود داشته باشد، پس از 2 سالگی میتوانید شیر، ماست یا پنیر کمچرب به او بدهید.
تکه های بزرگ و غلیظ غذا: تکه های غذا به اندازه نخود بی خطر هستند، زیرا نمی توانند در گلوی کودک شما گیر کنند. سبزیجاتی مانند هویج، لوبیا سبز و غذاهای مشابه باید به اندازه نخود خرد شوند. همین کار را با میوه هایی مانند انگور، تکه های خربزه، گیلاس نیز باید انجام دهید که قبل از سرو برای کودک باید به چهار قسمت تقسیم شوند.
غذاهای کوچک و سفت: بادام، آجیل، ذرت بو داده، آب نبات و حتی کشمش یا سایر میوه های خشک باید از مصرف آنها خودداری شود زیرا ممکن است کودک در خوردن آنها خفه شود.
نکات دیگر: به کودکتان اجازه ندهید زمانی که نمی توانید بر او نظارت کنید (مثلاً در ماشین) غذا بخورد.
24-36 ماه
خطرات خفگی: در این مرحله کودک می تواند بسیار بهتر غذا بخورد. دیگر غذای له شده نمی خواهد، در حالی که سعی می کند به طور مداوم غذاهای جدیدی را که مصرف می کنید مزه کند. همچنان باید از غذاهای پرخطر 12 تا 24 ماهه پرهیز کنید و باید سعی کنید تمایز واضحی بین زمان غذا خوردن و زمان بازی قائل شوید. بنابراین کودک جویدن و بلعیدن را بهتر یاد می گیرد.
3 سال به بالا
خطرات خفگی: پس از سومین سال زندگی، کودک شما شروع به رقابت در طول وعده های غذایی می کند. سعی می کند سریع یا بیشتر غذا بخورد و از دیگران به خصوص والدین خود تقلید کند. در نتیجه ممکن است اغلب غذای خود را نجود. پس سعی کنید از این رفتار خودداری کنید و از سرو غذا، هنگام تماشای تلویزیون یا انجام هر کار دیگری که توجه او را مختل می کند، خودداری کنید.
غذاهای آلرژی زا: اکثر کودکان پس از سال اول زندگی خود واکنش های آلرژیک ندارند.
علائم واکنش های آلرژیک: علائم اولیه واکنش های آلرژیک شامل استفراغ، اسهال، افزایش تعریق، درد شکم، تولید بیش از حد گاز، خارش، تنفس سریع و غیره است که اولین علائم چند ساعت پس از خوردن غذا ظاهر می شود. در این موارد فوراً با پزشک اطفال خود تماس بگیرید. واکنش های آلرژیک اغلب سریعند و در مدت زمان بسیار کوتاهی شدید می شوند.
مشاوره
اطلاعات تغذیه ای و توصیه های مربوط به رژیم غذایی شیرخوار-نوپا به راهنمایی کلی برای این گروه سنی اشاره دارد. زمانی که هر کودک می تواند با غذاهای جامد آشنا شود یا بیشتر به رژیم غذایی آن اضافه شود، برای هر فرد متفاوت است توصیه می کنیم در مورد نیازهای تغذیه ای خاص کودک خود از پزشک اطفال خود مشاوره بگیرید.