رشد نوزاد و محرک های ارتباطی
0-6 ماه
به کودک خود عشق، محبت، تماس فیزیکی مداوم، گرما، آغوش، نوازش و کلمات شیرین هدیه دهید. به او احساس امنیت، مراقبت و گرما بدهید.
تمام توجه خود را به او اختصاص دهید! وقتی با هم هستید، با او صحبت کنید یا آواز بخوانید… هنگام تعویض پوشک، هنگام حمام کردن، هنگام غذا، هنگام پیاده روی، در ماشین، هنگام مسافرت، خرید، از عبارات ساده و واضح استفاده کنید و از همان روز اول کودک خود را با نام خودش خطاب کنید به این ترتیب کودک شما احساس می کند که توسط افرادی که او را دوست دارند و از او مراقبت می کنند احاطه شده است و احساس اعتماد به نفس و امنیت می کند.
به واکنش ها و عبارات کودک خود توجه کنید… زمانی که ناراحت است و زمانی که خوشحال است… و سعی کنید رفتار او را تفسیر کنید. هر زمان که می خواهد با شما ارتباط برقرار کند، پاسخ دهید! این یک افسانه است که بچه ها وقتی به آنها توجه می کنید لوس می شوند … کاملا برعکس! آنها احساس امنیت و خوشحالی می کنند.
مطمئن باشید که جالب ترین چیز برای کودک شما در این مرحله کاوش در صورت شماست. چهره های بامزه بسازید و با او بازی کنید، رو در رو با او صحبت کنید، صداهایی را که می دهد تقلید کنید تا علاقه خود را به او نشان دهید.
همه اینها باعث می شود احساس خوبی داشته باشید و خوشحال باشید!
6-12 ماه
اکنون کودک شما شروع به رشد کرده و مهارت های حرکتی و کلامی او به طرز چشمگیری سریع رشد کرده است.
برای بازی با او وقت بگذارید. او را تشویق کنید تا برای گرفتن اشیاء مختلف کش بیابد. سعی کنید با او با صدای موسیقی برقصید، به او یاد دهید که چگونه با ریتم حرکت کند یا با دستش کف بزند.
اکنون کودک شما در آن مرحله از رشد عضلانی است که شروع به کنترل و هماهنگی حرکات خود می کند. با دادن اسباب بازی به او کمک کنید تا یاد بگیرد که آنها را با یک یا هر دو دست بگیرد. او دوست دارد یاد بگیرد که چگونه از بدن خود استفاده کند، چگونه بنشیند و چگونه می تواند به تنهایی به وسایل مورد علاقه خود برسد.
اکنون شروع به درک صداهای محیط خود کرده، به آنها واکنش نشان داده و سعی در شناسایی آنها کرده است. باهاش حرف بزن، برایش بخوان، شعرهای قشنگ بگو، اسمش را بگذار… از واکنش هایش متعجب می شوی.
کلمات کوچک ساده را به او بگویید و تشویقش کنید که بعد از شما آنها را تکرار کند. کودک شما در پاسخ به کلمات شما شروع به تولید صدا می کند، سعی می کند قدرت صدای خود را کنترل کند و اولین کلمات کوچک خود مانند “بابا” و “مامان” را بیان می کند. او را تشویق کنید که صحبت کند، با او وقت بگذرانید، چیزهایی از او بپرسید، کلمات کوچک ساده را به او بگویید و از اینکه کودک شما چقدر سریع شروع به تکرار آنها و اتصال آنها با اشیاء مربوطه می کند شگفت زده خواهید شد.
با سپاس از کمک سخاوتمندانه پزشک اطفال دکتر میکالیس ساریس.