درمان یبوست
نوزادانی که دفعات دفع کمتری دارند، هر 5 تا 6 روز یکبار و بافت سفت دارند، در نظر گرفته می شود که از یبوست رنج می برند. با این حال، این مشکل می تواند در اجابت مزاج روزانه، بافت سخت و خشک نیز رخ دهد. این یک پدیده نادر در میان نوزادانی است که با شیر مادر تغذیه می شوند، زیرا شیر مادر دارای اثر ملین ملایم است. یبوست اغلب در دوران انتقال از شیردهی به شیر خشک مخصوص نوزاد یا زمانی که غذاهای جامد در رژیم غذایی او وارد می شود، رخ می دهد. هنگامی که علائم شدید هستند، باید مشکل را با متخصص اطفال در میان بگذارید. در همان زمان می توانید تاکتیک های زیر را امتحان کنید.
مصرف مایعات را افزایش دهید
علاوه بر وعدههای غذایی، به رژیم کودکتان مایعات و بهویژه آب اضافه کنید. با حدود 60-120 میلی لیتر مایعات شروع کنید. اما تحت هیچ شرایطی نباید یک وعده غذایی را با آب جایگزین کنید. آب باید به عنوان مکمل استفاده شود.
آب میوه را امتحان کنید
اگر به نظر می رسد تلاش با آب نتیجه ای ندارد، مقدار مشابهی از آب سیب تازه یا گلابی را امتحان کنید.
آلو را امتحان کنید
علاوه بر این، اگر شیرخوار با غذای جامد آشنا شده است، سعی کنید به تدریج مقدار کمی آلو پوره شده را در وعده های غذایی میوه های پوره شده اضافه کنید.
اگر مشکل ادامه داشت و باعث ایجاد درد شدید برای نوزاد شد، از شیاف گلیسیرین مناسب استفاده کنید، البته فقط گاهی. پس از آن، بلافاصله با پزشک اطفال خود تماس بگیرید و با آنها مشورت کنید. از ملین ها یا روان کننده های ترکیبی غیر آب استفاده نکنید. با مطالعه ترکیبات هر محصول یا صرفاً با تلاش برای حل کردن آن در آب می توانید به راحتی به ترکیبات آن پی ببرید. اگر حل نشد از آن استفاده نکنید.
در نهایت، اگر مشکل دوباره عود کرد، احتمالا علائم دیگری نیز وجود داشته باشد و آنها را با پزشک اطفال خود در میان بگذارید. در برخی موارد، یبوست می تواند به دلیل سایر شرایط پاتولوژیک باشد.
مشاوره
اطلاعات تغذیه ای و توصیه های مربوط به رژیم غذایی شیرخوار-نوپا به راهنمایی کلی برای این گروه سنی اشاره دارد. زمانی که هر کودک می تواند با غذاهای جامد آشنا شود یا بیشتر به رژیم غذایی آن اضافه شود، برای هر فرد متفاوت است توصیه می کنیم در مورد نیازهای تغذیه ای خاص کودک خود از پزشک اطفال خود مشاوره بگیرید.